
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Bowls blir mer och mer populära – och vi förstår varför! De är lätta att laga, supergoda och kan varieras i all oändlighet. I kväll hämtar vi inspiration från Mexiko och steker räkor och lök i vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. De får sällskap av en limedoftande majssallad på en bädd av kokt ris, och vi toppar det hela med salladslök och en klick rökt paprikayoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 burk
Majs
2 g
Rökt paprikapulver
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Rödlök
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Salladslök
½ st
Lime
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [2½ dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, blanda yoghurt och rökt paprika [1/2 påse, 2P] i en liten skål.

Häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda salladsmix, limesaft [1 msk | 2 msk], majs, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Under tiden, skär lök och salladslök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor, lök och Ay Cajun-ba och krydda med en nypa salt.
Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp ris i skålar och toppa med räkor och majssallad.
Servera med rökt paprikayoghurt och garnera med salladslök.