Skip to main content
Italiensk räkpasta

Italiensk räkpasta

med krämig tomatsås och rucolasallad

4.4
(1,3 tn)

Sväng ihop en snabb pasta med räkor och tomater i kväll. Denna krämiga rätt smakas till med Worcestershiresås och vitlök och får en italiensk touch med vår egen kryddblandning, Mamas favorit.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Ägg
Soja
Korn
Senap
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Gluten, Soja, Korn, Senap)

125 g

Körsbärstomater

20 g

Rucola

½ g

Chiliflakes

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2851 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett25.3 g
varav mättat10 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker18.3 g
Kostfiber5.3 g
Protein26.7 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan du häller av vattnet skopar du upp [1 dl | 2 dl] kokvatten i en kopp och ställer åt sidan.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men fortfarande något fast i mitten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala och skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Stek lök och räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt lök och stek i 4–5 min, eller tills den är mjuk.

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med en nypa salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Ställ räkor och lök åt sidan på en tallrik.

TIPS: Räkorna är klara när de är rosa och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Tillsätt Mamas favorit, en nypa chili flakes, tomatpuré, körsbärstomater, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Stek i 1-2 min.

Tillsätt matlagningsgrädde och Worcestershiresås och låt sjuda i ytterligare 2–3 min, eller tills uppvärmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte gillar stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt den avrunna pastan och sparat pastavatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan.

Smaka av med salt och peppar och rör om.

TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock. 

Servera
6

Lägg upp spaghetti med sås på tallrikar.

Toppa med räkor och lök.

Garnera med rucola och chili efter smak [1/2 paket, 2P].