
Sväng ihop en snabb pasta med räkor och tomater i kväll. Denna krämiga rätt smakas till med Worcestershiresås och vitlök och får en italiensk touch med vår egen kryddblandning, Mamas favorit.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Gluten, Soja, Korn, Senap)
125 g
Körsbärstomater
20 g
Rucola
½ g
Chiliflakes
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan du häller av vattnet skopar du upp [1 dl | 2 dl] kokvatten i en kopp och ställer åt sidan.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men fortfarande något fast i mitten.

Under tiden, skala och skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lök och stek i 4–5 min, eller tills den är mjuk.
Tillsätt räkor och vitlök och krydda med en nypa salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Ställ räkor och lök åt sidan på en tallrik.
TIPS: Räkorna är klara när de är rosa och ogenomskinliga i mitten.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Tillsätt Mamas favorit, en nypa chili flakes, tomatpuré, körsbärstomater, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Stek i 1-2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde och Worcestershiresås och låt sjuda i ytterligare 2–3 min, eller tills uppvärmt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte gillar stark mat.

Tillsätt den avrunna pastan och sparat pastavatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan.
Smaka av med salt och peppar och rör om.
TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.

Lägg upp spaghetti med sås på tallrikar.
Toppa med räkor och lök.
Garnera med rucola och chili efter smak [1/2 paket, 2P].