HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMild Räkcurry
topBanner
Mild räkcurry

Mild räkcurry

med fullkornsnudlar och ingefärsstekt pak choi

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild räkcurry med morot, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!

Taggar:Under 650 kcalBarnvänligLättlagad
Allergener:KräftdjurSulfiterGlutenSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

200 g

Pak choi

2 st

Morot

½ st

Lime

150 g

Räkor

(InnehållerKräftdjur, SulfiterKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

100 ml

Kokosmjölk

30 g

Röd currypasta

150 g

Fullkornsnudlar

(InnehållerGluten)

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)569 kcal
Energi (kJ)2379 kJ
Fett17.83 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater73.03 g
varav socker14.2 g
Protein26.25 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera och skär pak choi i tunna skivor. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna stavar. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och currypasta och koka i 1 min under omrörning.

3

Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ burk, 2P], sojasås [½ paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och räkor. Koka upp och koka i 3-4 min under omrörning, tills räkorna är färdiglagade. Ta stekpannan av värme. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten*.

5

Rör i färdiga nudlar i curryn. Tillsätt en skvätt limejuice, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*.

6

Lägg upp nudlar och räkcurry i skålar. Pressa över juice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök.