HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurrystekt Köttfärs
topBanner
Currystekt köttfärs

Currystekt köttfärs

med stark tomatsallad och söt aprikoschutney

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar lagar vi en fräsch tomatsallad med koriander och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris och syrlig aprikoschutney.

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:VeteSojaGlutenSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

250 g

Nötfärs

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

50 g

Aprikoschutney

(InnehållerSenap)

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Röd chili

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2640 kJ
Fett15.61 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater83.14 g
varav socker30.2 g
Protein35.42 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva lök tunt. Riv (oskalad) ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt morot och lök, och stek i 2 min, eller tills de börjar mjukna.

4

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, vitlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 30 sek. Tillsätt en skvätt vatten* och sojasås. Stek i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka tomat, koriander och chili [½ st, 2P]. Skölj och grovhacka spenat. Blanda tomat, koriander (spara lite till garnering), chili och spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kryddig köttfärs, tomatsallad och resterande aprikoschutney. Garnera med koriander.