Skip to main content
Currystekt köttfärs
Currystekt köttfärs

Currystekt köttfärs

med stark tomatsallad och söt aprikoschutney

4.2
(1,4 tn)

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar lagar vi en fräsch tomatsallad med koriander och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris och syrlig aprikoschutney.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 st

Lök

250 g

Nötfärs

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

100 g

Aprikoschutney

(Innehåller: Senap)

2 st

Tomat

½ st

Röd chili

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

½ st

Ingefära

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)733 kcal
Energi (kJ)3065 kJ
Fett23.2 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker38.2 g
Kostfiber7.2 g
Protein35.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva lök tunt. Riv (oskalad) ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt morot och lök, och stek i 2 min, eller tills de börjar mjukna.

Smaksätt köttfärs
4

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, vitlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 30 sek. Tillsätt en skvätt vatten* och sojasås. Stek i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör tomatsallad
5

Finhacka tomat, koriander och chili [½ st, 2P]. Skölj och grovhacka spenat. Blanda tomat, koriander (spara lite till garnering), chili och spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kryddig köttfärs, tomatsallad och resterande aprikoschutney. Garnera med koriander.