topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Klimatsmart
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Bladpersilja

2

Tomat

1

Paprika

6

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Socker (steg 3)

1

Vetemjöl (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)662 kcal
Energi (kJ)2770 kJ
Fett24.85 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater75.88 g
varav socker16.2 g
Protein34.47 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt balsamvinäger [1/2 paket, 2P], socker[1 tsk | 2 tsk]. Smaka av med salt och peppar, och blanda väl.

Panera fisk
4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram 3 djupa tallrikar till. Blanda vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppari den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och tillsist i panko. Placera på en tallrik.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

Servera
6

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar. Servera aioli vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image