
En snabblagad vegetarisk poke bowl med bbq-smak. Med mango, paprika, avokado, picklad lök och buljongkokt bulgur. Ställ fram din spicy srirachamajonnäs och måltiden är färdig att serveras.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
1
Kikärtor
60
BBQ-sås
(Innehåller: Senap, Sulfiter)
8
Grönsaksbuljong
1
Paprika
170
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
10
Sesamfrön
1
Rödlök
½
Mango
20
Sriracha
1
Salt (steg 3)
3
Socker (steg 3)
4
Vatten (steg 1)
¼
Vatten (steg 5)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl I 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Skölj kikärtor och för över dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över BBQ-sås och en skvätt olivolja, krydda med en generös nypa salt* och peppar*, och vänd runt. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [3 tsk | 6 tsk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om så rödlök täcks av lagen och ställ åt sidan.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Blanda majonnäs, sriracha och vatten* [1/4 msk | 1/2 msk]. Häll av lagen från rödlök.

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, avokado, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajo.