Skip to main content
Buddha bowl
Buddha bowl

Buddha bowl

med ugnsbakade BBQ-kikärtor och mango

En snabblagad vegetarisk poke bowl med bbq-smak. Med mango, paprika, avokado, picklad lök och buljongkokt bulgur. Ställ fram din spicy srirachamajonnäs och måltiden är färdig att serveras.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senf
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Majonnäs

(Innehåller: Senf, Egg)

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

1

Kikärtor

60

BBQ-sås

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite, Senf)

8

Grönsaksbuljong

1

Paprika

170

Bulgur

(Innehåller: Hvede, Gluten)

10

Sesamfrön

1

Rödlök

½

Mango

20

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1

Salt (steg 3)

3

Socker (steg 3)

4

Vatten (steg 1)

¼

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)799 kcal
Energi (kJ)3342 kJ
Fett25.6 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater106.4 g
varav socker37.8 g
Protein21.8 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl I 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Rosta kikärtor
2

Skölj kikärtor och för över dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över BBQ-sås och en skvätt olivolja, krydda med en generös nypa salt* och peppar*, och vänd runt. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

Pickla lök
3

Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [3 tsk | 6 tsk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om så rödlök täcks av lagen och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Blanda srirachamajo
5

Blanda majonnäs, sriracha och vatten* [1/4 msk | 1/2 msk]. Häll av lagen från rödlök.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, avokado, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajo.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image