Buddha bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Buddha bowl

Buddha bowl

med ugnsbakade BBQ-kikärtor och mango

En snabblagad vegetarisk poke bowl med bbq-smak. Med mango, paprika, avokado, picklad lök och buljongkokt bulgur. Ställ fram din spicy srirachamajonnäs och måltiden är färdig att serveras.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

1

Kikärtor

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

8

Grönsaksbuljong

1

Paprika

170

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

10

Sesamfrön

1

Rödlök

½

Mango

20

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1

Salt (steg 3)

3

Socker (steg 3)

4

Vatten (steg 1)

¼

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)799 kcal
Energi (kJ)3342 kJ
Fett25.6 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater106.4 g
varav socker37.8 g
Protein21.79 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl I 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Rosta kikärtor
2

Skölj kikärtor och för över dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över BBQ-sås och en skvätt olivolja, krydda med en generös nypa salt* och peppar*, och vänd runt. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

Pickla lök
3

Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [3 tsk | 6 tsk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om så rödlök täcks av lagen och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Blanda srirachamajo
5

Blanda majonnäs, sriracha och vatten* [1/4 msk | 1/2 msk]. Häll av lagen från rödlök.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, avokado, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajo.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image