Panerad räkburgare och remoulad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Panerad räkburgare och remoulad

med klyftpotatis och thousand island-sås

Burgare kan varieras i (nästan) all oändlighet. I just den här varianten har vi bytt ut den klassiska biffen mot panerade räkor som får sällskap av remoulad, kålssallad och tomat. Vi serverar våra utsökta räkburgare med kryddig klyftpotatis och thousand island-dressing.

Allergener:
Selleri
Senap
Kräftdjur
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

75 g

Remouladsås

(Innehåller Ägg, Senap)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

100 g

Spetskål

1 portionspåse

Dill

1 st

Tomat

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

1 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3828 kJ
Energi (kcal)915 kcal
Fett42.6 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater104.2 g
varav socker18.4 g
Protein31.1 g
Salt5.9 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Finhacka dill.

Halvera citron.

Blanda spetskål, dill, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

3

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Blanda med mjöl, salt och citronpeppar.

Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

5

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.

Blanda aioli och ketchup til thousand island-dressing i en liten skål och ställ åt sidan.

6

Bre bröd med remoulad och fyll dem med sallad, tomat och räkor.

Servera med klyftpotatis och thousand island-dressing att doppa i.