Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Frukostyoghurten blir lite extra lyxig när den får smak av blåbärssylt och dessutom varvas med egenrostad granola på havregryn och honung. Med apelsin på toppen blir det en bra start på dagen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Blåbärssylt
300 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
50 g
Honung
1 st
Apelsin
Värm ugnen till 180 ºC/160 °C (varmluft).
Sprid ut havregryn i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och vänd runt.
Rosta granola i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.
Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.
TIPS: 1) Granolan blir knaprig och god när den har svalnat helt! 2) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Blanda yoghurt och blåbärssylt i en medelstor skål.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om.
Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Häll upp hälften av yoghurten i 2 glas.
Toppa med hälften av granolan och hälften av apelsinen.
Fortsätt med resterande yoghurt, granola och apelsin.