Apelsintoppad blåbärsyoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Apelsintoppad blåbärsyoghurt

Apelsintoppad blåbärsyoghurt

2 portioner | med honungsrostad granola

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Frukostyoghurten blir lite extra lyxig när den får smak av blåbärssylt och dessutom varvas med egenrostad granola på havregryn och honung. Med apelsin på toppen blir det en bra start på dagen!

Allergener:
Mjölk
Havre
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Blåbärssylt

300 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Havregryn

(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

50 g

Honung

1 st

Apelsin

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2561 kJ
Energi (kcal)612 kcal
Fett19.1 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater91 g
varav socker54 g
Protein14.5 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Rosta granola
1

Värm ugnen till 180 ºC/160 °C (varmluft).

Sprid ut havregryn i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och vänd runt.

Rosta granola i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.

Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.

TIPS: 1) Granolan blir knaprig och god när den har svalnat helt! 2) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Blanda yoghurt
2

Blanda yoghurt och blåbärssylt i en medelstor skål.

Förbered apelsin
3

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om.

Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Servera
4

Häll upp hälften av yoghurten i 2 glas.

Toppa med hälften av granolan och hälften av apelsinen.

Fortsätt med resterande yoghurt, granola och apelsin.