Saftig blandfärs-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig blandfärs-burgare

Saftig blandfärs-burgare

med krämig coleslaw och söt BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i blandfärsen, och med coleslaw med morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes och BBQ-sås är perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Äpple

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250 g

Blandfärs

1 st

Morot

37.5 g

Rödkål, förskuren

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4348 kJ
Energi (kcal)1039 kcal
Fett51.3 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker26.3 g
Protein35.6 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och krispiga.

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.

Förbered coleslaw
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt. 

Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs och en nypa salt i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple grovt.

Blanda blandfärs, äpple, ströbröd [1/2 påse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer. Gör dem lite större än briochebröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

GRILLTIPS: Grilla biffar i 3-4 min per sida, eller tills brynta och genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Under tiden, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.

GRILLTIPS: Placera bröden direkt på grillen med den skurna sidan neråt. Värm upp i 1-2 min. 

Servera
6

Fyll bröd med biffar, coleslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].

Servera med pommes och resterande coleslaw.