
Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll steker vi vegofärs och morot med cajunkryddor, BBQ-sås och grönsaksbuljong. Vi serverar vår BBQ-glaserad vegofärs med fluffigt ris, rå 'majsslaw' med kål, salladslök, lime och koriander, och en spicy srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 burk
Majs
½ st
Lime
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Långkornigt vitt ris
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller tills lätt brynt.
Rör i BBQ-sås, grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl].

Under tiden, häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda kål, salladslök, majs, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Lägg upp ris, vegofärs och majsslaw i skålar.
Toppa med srirachamajonnäs.