topBanner
American style-pizza

American style-pizza

med köttfärs och gröna tomater

Pizza kan göras på många sätt. Denna American style-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade gröna tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Nötfärs

1 st

Pizzadeg

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Tomat, Grön

2 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4058 kJ
Energi (kcal)970 kcal
Fett29 g
varav mättat11 g
Kolhydrater112 g
varav socker32 g
Protein50 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs tills den börjar få färg, 2-4 min.

3

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vitlök och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Rulla ut pizzadegen (medföljande bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med lök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min.

TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!

5

Finhacka tomater och blanda dem med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Toppa pizzan med tomater och servera.