
Pizza kan göras på många sätt. Denna American style-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Panamat
250
Nötfärs
1
Pizzadeg
(Innehåller: Vete, Gluten)
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
1
Rödlök
2
Tomat
1
Vitlöksklyfta
½
Krossade tomater, vitlök & lök

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs tills den börjar få färg, 2-4 min.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vitlök och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rulla ut pizzadegen (medföljande bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med lök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min. TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!

Finhacka tomat och blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Toppa pizzan med tomater och servera.