Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad brunch. Vi bjuder på avokadotoast, pannkakor med smörstekta äpplen och yoghurt toppad med apelsin och valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
100 g
Honung
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Avokado
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
450 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Apelsin
4 st
Äpple
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
4 msk
Smör till äpple
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och rosta i ugnen i 6–8 min, tills spröda.
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar. Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 2–3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Smält smör i samma kastrull på medelvärme. Stek äpple och honung i 3–4 min, tills äpplen är något mjuka. Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked. Mosa avokado, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Smula salladsost i en liten skål. Bre avokadomos på baguette och krydda med en nypa peppar.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt, äpple och hasselnötter.
Toppa avokadotoast med salladsost och pistagenötter.
Häll resterande yoghurt i glas och toppa med apelsin och valnötter.