Helg familjebrunch | kit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helg familjebrunch | kit

Helg familjebrunch | kit

4 portioner | med söta äppelpannkakor och avokadotoast

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad brunch. Vi gör spröd toast som vi toppar med avokadomos med citron, salladsost och pistagenötter. Och så gör vi pannkakor som vi toppar med yoghurt, äppelhonungssås och hasselnötter. Vi skämmer även bort familjen med syrlig yoghurt toppad med apelsin och valnötter.

Allergener:
Mjölk
Nötter
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
45 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Avokado

1 st

Citron

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

4 st

Äpple

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

100 g

Honung

450 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Apelsin

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Smör (steg 1)

4 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)11171 kJ
Energi (kcal)2670 kcal
Fett144.3 g
varav mättat62.7 g
Kolhydrater267.5 g
varav socker128.2 g
Protein61.5 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör pannkakor
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft). 

Skär bröd i 1,5 cm skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt, och baka i ugnen i 6-8 min, tills spröda.

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Häll ut smet till 8-10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS:  Använd mer smör vid behov. Håll pannkakorna varma i ugnen tills servering på 100°C/80°C (varmluft).

Gör toppings
2

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar. 

Grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Rosta hasselnötter i 2-3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Överför till en liten skål.

Smält smör [4 msk] i samma kastrull på medelvärme. 

Stek äpple och honung i 3-4 min, tills äpplen är lätt mjuka.

Sänk till låg värme och håll varm tills servering.

Gör avokadotoast
3

Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.

Mosa avokado, limesaft [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Smula salladsost i en liten skål.

Bre avokadomos på bröd, og krydda med en nypa peppar.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med lite yoghurt, äppelhonungssås och hasselnötter. 

Toppa avokadotoast med salladsost och pistagenötter.

Häll resterande yoghurt i glas och toppa med apelsin och valnötter.