Vitlökskryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökskryddad kyckling

Vitlökskryddad kyckling

med rostad potatis och bearnaisesås

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis med oregano som rostas til perfektion. Vi serverar härligheterna med ångkokta haricots verts, och en krämig bearnaisesås med citron.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

500 g

Potatis

150 g

Haricots verts

½ g

Torkad oregano

½ st

Citron

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett27.3 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater52.8 g
varav socker6 g
Protein41.8 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med oregano [1/2 paket, 2P], olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.

Marinera kyckling
2

Under tiden, blanda olivolja [1 msk | 2 msk], Vitlöksflörter, kyckling, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper.

Sätt in plåten i ugnen när det återstår 10-11 min av potatisens tillagningstid. Ugnsstek resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillaga haricots verts
4

Under tiden, ansa haricots verts. 

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan.

Stek haricots verts i 3-4 min, eller tills möra.

Lägg över dem i en skål och krydda med en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningstiden.

Värm bearnaisesås
5

Under tiden, torka ur stekpannan och sätt tillbaka den på medelvärme.

Tillsätt bearnaisesås och vatten [2 msk | 4 msk]. 

Koka i 1-2 min eller tills såsen är genomvarm.

Krydda bearnaisesås med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och haricots verts på tallrikar.

Krydda haricots verts med en nypa salt och en skvätt citronjuice.

Servera med en klick bearnaisesås.