Vitlökskryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökskryddad kyckling

Vitlökskryddad kyckling

med rostad potatis och bearnaisesås

Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis som rostas til perfektion! Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat, salladsmix och honung- & senapdressing, och en krämig bearnaisesås.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid29 minuter
19 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

300

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

150

Haricots verts

100

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

½

Torkad oregano

1

Ekologisk citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)496 kcal
Energi (kJ)2077 kJ
Fett11.88 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater55.64 g
varav socker8.5 g
Protein41.85 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Marinera kyckling
2

Skär kyckling i bitar - 3 bitar per person - på en separat skärbräda. Blanda en skvätt olivolja*, Vitlöksflörter, kyckling, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, samt all marinad, och stek den i 2 min på varje sida eller tills brynt. Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Tärna gurka och tomat i 2 cm bitar. Skölj salladsmix.

Blanda sallad
5

Blanda gurka, tomat, salladsmix i en stor skål. Blanda i honung- och senapsdressing precis innan servering. TIPS: Servera dressing vid sidan av om barnen vill ha grönsakerna uppdelade.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar. Servera med en klick bearnaisesås vid sidan av. TIPS: Värm bearnaisesåsen om du föredrar den varm.