Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis som rostas til perfektion! Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat, salladsmix och honung- & senapdressing, och en krämig bearnaisesås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
150 g
Haricots verts
100 g
Bearnaisesås
(InnehållerMjölk)½ g
Torkad oregano
1 st
Ekologisk citron
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär kyckling i bitar - 3 bitar per person - på en separat skärbräda. Blanda en skvätt olivolja*, Vitlöksflörter, kyckling, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, samt all marinad, och stek den i 2 min på varje sida eller tills brynt. Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tärna gurka och tomat i 2 cm bitar. Skölj salladsmix.
Blanda gurka, tomat, salladsmix i en stor skål. Blanda i honung- och senapsdressing precis innan servering. TIPS: Servera dressing vid sidan av om barnen vill ha grönsakerna uppdelade.
Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar. Servera med en klick bearnaisesås vid sidan av. TIPS: Värm bearnaisesåsen om du föredrar den varm.