Skip to main content
Vegetarisk bolognese på vegofärs
Vegetarisk bolognese på vegofärs

Vegetarisk bolognese på vegofärs

med italiensk salsa cruda

4.2
(177)

Bolognese är en klassiker, och i kväll tillagar vi den på ett spännande sätt. Vi steker vegofärs med tomatpuré, medelhavskryddor, krossade tomater, balsamvinäger och mornaysås. Vi rör i pasta i såsen, och serverar vår vegetariska bolognese med ost, och en härlig salsa cruda med tomat, lök och basilika.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Ägg
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

Näringsvärden

Energi (kJ)3137 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett20.1 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater98.1 g
varav socker24.4 g
Kostfiber15.1 g
Protein38 g
Salt7.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium15.9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek vegofärs i 2–3 min.

Tillsätt kryddor
3

Rör i Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, balsamvinäger och tomatpuré med vegofärsen, och stek i ytterligare 1–2 min, tills väldoftande.

Laga sås
4

Rör i krossade tomater, socker, salt och sparat pastavatten. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

Rör i mornaysås och sjud i 1–2 min på låg värme.

Gör salsa cruda
5

Under tiden, finhacka rödlök.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Finhacka basilika.

Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Rör i färdig pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar.

Strö över ost och servera med salsa cruda.