topBanner
Vegansk ristaffel

Vegansk ristaffel

med böncurry, ananas och jordnötter

Här får du en vegansk ristaffel med böncurry, gjord med kidneybönor. De läckra tilbehören bjuder på en perfekt kombination av söt frukt, krispiga grönsaker och salta jordnötter.

Taggar:VegetariskLatmat
Allergener:senapglutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ st

Lök

1 paket

Kidneybönor

1 burk

Kokosmjölk

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

4 g

Goan xacuti

4 g

Curry-on

1 st

Röd paprika

1 st

Gurka

50 g

Ananas

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2870 kJ
Energi (kcal)686 kcal
Fett25 g
varav mättat17 g
Kolhydrater86 g
varav socker14 g
Protein22 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök [1/2 st, 2 pers]. Skölj kidneybönor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, Curry-on och goan xacuti i 2 min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda i 10 min.

4

Skär bort ananasskalet. Tärna ananas, gurka och paprika i 1 cm stora bitar. Lägg dem i varsin skål.

5

Rör i kidneybönor och sojasås i curryn, och koka i 1-2 min.

6

Servera ris och curry på varsin sida i en skål. Toppa med tomat, gurka, ananas och jordnötter.