Här får du en vegansk ristaffel med böncurry, gjord med kidneybönor. De läckra tilbehören bjuder på en perfekt kombination av söt frukt, krispiga grönsaker och salta jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Goan Xacuti
4
Curry-On
Gurka
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150
Jasminris
200
Kokosmjölk
1
Gurka, piccolo
20
Jordnötter
½
Lök
50
Ananas
1
Röd paprika
1
Kidneybönor
3
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök [1/2 st, 2 pers]. Skölj kidneybönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, Curry-on och goan xacuti i 2 min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda i 10 min.
Skär bort ananasskalet. Tärna ananas, gurka och paprika i 1 cm stora bitar. Lägg dem i varsin skål.
Rör i kidneybönor och sojasås i curryn, och koka i 1-2 min.
Servera ris och curry på varsin sida i en skål. Toppa med tomat, gurka, ananas och jordnötter.