HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegansk Ristaffel
topBanner
Vegansk ristaffel

Vegansk ristaffel

med böncurry, ananas och jordnötter

Här får du en vegansk ristaffel med böncurry, gjord med kidneybönor. De läckra tilbehören bjuder på en perfekt kombination av söt frukt, krispiga grönsaker och salta jordnötter.

Taggar:VegetariskLättlagad
Allergener:glutensojasenapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Goan xacuti

4 g

Curry-on

25 ml

Gurka

20 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

200

Jasminris

20 g

Kokosmjölk

1 paket

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

3 dl

Lök

Ananas

Röd paprika

Kidneybönor

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2627.803 kJ
Energi (kcal)628.06 kcal
Fett24.905 g
varav mättat17 g
Kolhydrater76.65 g
varav socker4.2 g
Protein16.956 g
Salt3.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök [1/2 st, 2 pers]. Skölj kidneybönor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, Curry-on och goan xacuti i 2 min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda i 10 min.

4

Skär bort ananasskalet. Tärna ananas, gurka och paprika i 1 cm stora bitar. Lägg dem i varsin skål.

5

Rör i kidneybönor och sojasås i curryn, och koka i 1-2 min.

6

Servera ris och curry på varsin sida i en skål. Toppa med tomat, gurka, ananas och jordnötter.