topBanner
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

med rostade rotfrukter, picklad gurka och citronmajonnäs

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Servera med utsökt grillad blandning av rödbeta, potatis, kål och pumpakärnor. Picklad gurka bidrar med sötma och syrlighet. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Allergener:fiskäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Rödbeta

20 g

Pumpafrön

50 g

Grönkål, skuren

2 st

Laxfilé

(Innehållerfisk)

1 st

Gurka

50 ml

Vitvinsvinäger

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Citron

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten*

1 msk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3602 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett47 g
varav mättat7 g
Kolhydrater70 g
varav socker25 g
Protein36 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare. Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skala rödbeta. Tärna rödbeta och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rödbeta och potatis med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i 20-25 min eller tills de är spröda. Tillsätt grönkål och pumpakärnor när det är 10 min kvar av baktiden, och blanda väl.

2

Skär gurka i tunna skivor.

3

Blanda kokande vatten* (se ingredienslistan), socker*, vitvinsvinäger, salt*, peppar* i en stor skål.

Tillsätt gurka och låt stå.

4

Placera lax på en plåt med bakpapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla in olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Skär citronen i klyftor. Blanda majonnäs, aioli och en skvätt citronjuice. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Lägg upp rödbetor och potatis med lax, och med gurka och citronmajo bredvid.