HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Köfte
topBanner
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh och syrlig dressing

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:glutensellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Tex-Mex

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 1)

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

2.5 dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2819.5347 kJ
Energi (kcal)673.8849 kcal
Fett25.6047 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater61.2351 g
varav socker22.1 g
Protein42.112 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg* [1 st | 2 st] och panko i en bunke. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka persilja.  

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest, hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*, och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med resterande salladslök och servera citrondressing och citronklyftor.