
Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar rigatoni och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chiliflakes – sen är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Tomat
½ st
Zucchini
2 g
Rökt paprikapulver
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till pasta

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tärna zucchini och tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.
Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, rökt paprikapulver och tomatpuré och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sparat kokvatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.
Rör i färdig pasta i stekpannan.
Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med riven ost och chiliflakes.
TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.