
Ikväll frestar vi med pannbiffar med innovativa tillbehör. Rustika nötfärsbiffar får ett extra twist av att glaseras i BBQ-sås. Potatis får fantastisk smak av att rostas med cajunkryddor. Vi serverar våra biffar och vår potatis med en underbar äppelsallad med kålrabbi, yoghurt, spenat, lök och rädisor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Nötfärs
400
Småpotatis
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
4
Kycklingbuljong
½
Citron
75
Rädisor
1
Äpple
½
Kålrabbi, vit
1
Rödlök
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
¾
Salt (steg 2)
¼
Socker (steg 2)
1
Vetemjöl (steg 2)
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 5)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Halvera potatis och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mör.

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Skär rädisor och lök i tunna skivor.
Blanda rädisor, lök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.
Blanda nötfärs, vetemjöl [1 msk | 2 msk], ägg [1 st | 2 st], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg upp tillräckligt med färs direkt i stekpannan med en sked och platta till för att göra rustika pannbiffar (2 per person).
Stek i 3-4 min per sida, tills brynta och genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.
TIPS: Vänd bara en gång, så de håller ihop och får en fin stekyta.

Under tiden, skölj spenat.
Kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skala och tärna kålrabbi [½ st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Blanda kålrabbi, äpple, spenat, yoghurt och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.
Rör i picklade rädisor och lök (inklusive lagen) precis innan servering.

Lägg över färdiga biffar på en tallrik.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Rör i BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.
Lägg ner biffar och täck dem i sås.

Lägg upp potatis, pannbiffar, kålrabbi- och äppelsallad på tallrikar.
Toppa biffar med sås från stekpannan.