Pannstekt sej och krämig dillsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej och krämig dillsås

Pannstekt sej och krämig dillsås

med potatis- och purjomos och äppelsallad

Kvällens smarriga fiskrätt bjuder både på välkända smakkompisar och klassiker med en ny twist. Vi steker sej, låter den sjuda i en härlig dillsås och lagar samtidigt ett lent potatismos med purjolök. Syrligheten hos äpple och rädisor möter den nötaktiga smaken av pumpakärnor i dagens sallad som blir ett fint komplement till den krämiga såsen och moset.

Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

½ st

Purjolök

1 st

Citron

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2738 kJ
Energi (kcal)654 kcal
Fett30.9 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater65.6 g
varav socker17.6 g
Protein32 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Laga potatis- och purjomos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Koka potatis och purjolök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och purjolök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda dillsås
2

Under tiden, finhacka dill.

Halvera citron.

Blanda matlagningsgrädde, en generös skvätt citronsaft, dill, grönsaksbuljong och vatten i en medelstor skål.

Stek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min per sida, vänd försiktigt och tillsätt dillsås. Sjud i 3–4 min, eller tills fisk är genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär rädisor i kvartar.

Blanda sallad
5

Blanda rädisor, äpple, pumpakärnor och salt i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp fisk, dillsås, potatis- och purjomos och äppelsallad på tallrikar.