
Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i panko och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi serverar vår sej med potatismos, rostad tomat och zucchini, och en krämig dilldressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
25
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
500
Potatis
2
Tomat
1
Zucchini
1
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½
Dill
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
3
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Ägg (steg 4)
1
Vetemjöl (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar, och koka dem i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.

Under tiden, tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], Mamas favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i 15-25 min, tills mjuka.

Under tiden, finhacka dill [1/2 påse, 2P].
Blanda dill, yoghurt och en nypa salt i en liten skål.
Ställ åt sidan tills servering.

Ta fram 3 djupa tallrikar. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den första.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös en nypa peppar i den andra.
Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i den tredje.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.
Vänd fisk först i vetemjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix. Pressa så panko fastnar.
TIPS (TILL 4P): Lägg över hälften av pankomixen till en ny tallrik, och panera i två omgångar, så blir pankomixen inte så fuktig.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp potatismos och rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med fisk och dillyoghurt.