topBanner
Pankokyckling

Pankokyckling

med sesampommes och persiljedressing

Barnvänlig

Hemmalagad pankokyckling: gyllenstekt frasig panering, saftigt kött och tusen gånger godare än chicken nuggets! Så gott att barnen ber om mer. Servera med spröda hemgjorda pommes klädda med sesamfrön, ugnsrostade grönsaker och en dundergod persiljedressing - vi lovar att både stora och små magar blir mätta och lämnar bordet med ett leende.

Allergener:sesamglutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 st

Zucchini

1 st

Blomkål

2 st

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Citron

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2795 kJ
Energi (kcal)668 kcal
Fett20 g
varav mättat8 g
Kolhydrater66 g
varav socker12 g
Protein52 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Skär oskalad potatis till 0,5 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.Blanda runt väl och rosta i ugnen 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene och krispiga.

2

Dela blomkål i små buketter.Skär zucchini i tunna skivor.Finhacka persiljeblad.Lägg kycklingfiléerna i en fryspåse, mellan två bakplåtspapper eller hushållsfilm, och banka ut tills de är ca 1 cm jämntjocka.

3

Blanda panko och salt i en djup tallrik.Vispa upp ett ägg med en gaffel i ytterligare en djup tallrik.Vänd kycklingen i först i ägg*, och sedan i panko. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka hela botten.När oljan är varm, stek kycklingeni 5-6 min per sida, eller tills den är gyllene och genomstekt.Lägg kycklingen på en tallrik med hushållspapper. Täck över så att de behåller värmen.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olja* på medelhög värme. Fräs blomkål och zucchini i 5-6 min, eller tills grönsakerna mjuknat.Dela citron i klyftor.Blanda gräddfil, persilja och en generös skvätt citronjuice i en skål.

6

Fördela sesampommes, pankokycklingoch stekta grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor vid sidan av.