Milanesisk kycklingpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milanesisk kycklingpasta

Milanesisk kycklingpasta

med rucola och soltorkad tomat

Milanesisk kyckling har, som du säkert hör på namnet, sitt ursprung i den italienska staden Milano och består av kycklingfilé som paneras och steks till gyllene perfektion. Vi tillsätter vår smarriga örtkryddblandning Hello Sunrise i pankopaneringen och serverar kycklingen med rigatoni i en krämig sås med rucola, matlagningsgrädde och soltorkade tomater.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Soltorkade tomater

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till sås

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4550 kJ
Energi (kcal)1088 kcal
Fett50.8 g
varav mättat23.5 g
Kolhydrater98.1 g
varav socker12.9 g
Protein62.1 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj rucola.

Skär citron i klyftor.

Finhacka soltorkade tomater.

Skär tomat i 1 cm breda klyftor.

Panera kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.Krydda den med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och Hello Sunrise i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek soltorkade tomater i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, sojasås och sparat pastavatten. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Vänd ner pasta i såsen. Krydda med en nypa salt och peppar.

Ta av pannan från värme och rör ner rucola.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp pasta på tallrikar.

Pressa över citronsaft och toppa med tomat och kyckling.

Strö över riven ost och servera med resterande citronklyftor.