
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fattiga riddare, eller French toast som de också kallas, är den ultimata lyxfrukosten. Fluffigt briochebröd doppas i en smet på ägg och matlagningsgrädde och steks gyllenbruna och frasiga. Vi serverar dem med en klick yoghurt, hallonsylt och honungsrostade pistagenötter och hasselnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Gluten)
1 g
Hallonsylt
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Honung
2 st
Ägg (steg 1)
1 msk
Smör (steg 3)

Skär varje briochebröd i 4 skivor.
Vispa ihop ägg [2 st] och matlagningsgrädde i en stor djup tallrik.
Tillsätt briocheskivor och vänd dem försiktigt.
Ställ åt sidan i smeten i 10 min.

Under tiden, grovhacka pistagenötter och hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötter, hälften av honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötterna är täckta.
Lägg över på ett bakplåtspapper för att svalna.

Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja och smör [1 msk] på medelhög värme.
Tillsätt briocheskivor när smöret har smält och stek dem i omgångar i 2–4 min, eller tills gyllene.

Lägg upp fattiga riddare på tallrikar och ringla över resterande honung.
Servera med en klick yoghurt och hallonsylt och toppa med honungsrostade nötter.