Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Chili cheese-bollar är ett jättepopulärt snack, och vi fattar varför – vem kan motstå dessa små gyllene bitar av paradiset som är frasiga på utsidan och silkeslena på insidan? Imponera på vänner eller familj och servera en hemlagad variant med gouda och jalapeno.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Jalapeno
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Rökt paprikapulver
1
Ägg till panering
2 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till stekning
Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.
Blanda gouda och jalapeno i en stor skål.
Forma ostblandningen till bollar med händerna (10 st).
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg mjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko, rökt paprikapulver och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Vänd ostbollar först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek ostbollar i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper
Servera ostbollar medan de är varma.