topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili cheese-bollar

Chili cheese-bollar

10 bitar | med jalapeno

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Chili cheese-bollar är ett jättepopulärt snack, och vi fattar varför – vem kan motstå dessa små gyllene bitar av paradiset som är frasiga på utsidan och silkeslena på insidan? Imponera på vänner eller familj och servera en hemlagad variant med gouda och jalapeno.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Jalapeno

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

2 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2473 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett38.1 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater31.4 g
varav socker1.7 g
Protein30.9 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Large Frying Pan

Instruktioner

Förbered ostbollar
1

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Blanda gouda och jalapeno i en stor skål.

Forma ostblandningen till bollar med händerna (10 st).

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Panera ostbollar
2

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko, rökt paprikapulver och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd ostbollar först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

Stek ostbollar
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek ostbollar i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper

Servera
4

Servera ostbollar medan de är varma.