HelloFresh
Lins- och bulgursallad

Lins- och bulgursallad

med krispig halloumi och honungsdressing

Snabblagad

Sätt tänderna i halloumi så krispig att det oemotståndligt attraherande ljudet kommer att locka alla smaklökar inom en kilometers radie till ditt fönster. Väl där kommer deras munnar att vattnas än mer när de ser hur du pryder osten med den söta honungsdressingen. När lins- och bulgursalladen väl är färdig är det bäst att dina fönster är låsta, annars kanske det inte blir något över till dig.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkäggnöttersellerisesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Röd paprika

1 påse

Mynta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

8 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

25 g

Honung

1 paket

Gröna linser

½ påse

Salladsmix

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

2 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3774 kJ
Energi (kcal)902 kcal
Fett45 g
varav mättat19 g
Kolhydrater73 g
varav socker18 g
Kostfiber12 g
Protein42 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] i en kastrull.

  • Rör i bulgurn, koka upp igen och ta av kastrullen från värmen.

  • Låt stå under lock i 12-15 min.

2
  • Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

  • Finhacka myntablad (kasta stjälken).

  • Lägg mynta och paprika i en skål.

  • Skär halloumi i 3 skivor per person.

3
  • Vispa ägg* i en skål.

  • Blanda panko, dukkah, en generös nypa salt och peppar i ytterligare en skål.

  • Vänd halloumiskivorna först i ägg* och sedan i panko. Lägg dem på en tallrik.

  • Hetta upp en stor skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida tills krispiga.

4
  • Pressa vitlök.

  • Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 hel, 4 pers], honung, olivolja* [2 msk | 4 msk] och vitlök i en skål.

  • Krydda med en nypa salt och peppar.

5
  • Skölj linserna i en sil under kallt vatten.

  • Blanda linser, bulgur, paprika och mynta i en skål.

  • Häll över dressingen och krydda med salt och peppar efter smak. Rör om.

  • Dela resterande citron i klyftor.

6
  • Fördela salladsmixen mellan era tallrikar och lägg bulgurblandningen ovanpå.

  • Toppa med krispig halloumi.

  • Servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!