topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lins- och bulgursallad

Lins- och bulgursallad

med krispig halloumi och honungsdressing

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Bulgur

1

Röd paprika

1

Mynta

200

Halloumi

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8

Dukkah-njuta

1

Vitlöksklyfta

1

Citron

25

Honung

1

Gröna linser

50

Salladsmix

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

2

Olivolja

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)765 kcal
Energi (kJ)3201 kJ
Fett42.64 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater44.16 g
varav socker13.8 g
Protein3.5 g
Salt3.5 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] i en kastrull. Rör i bulgurn, koka upp igen och ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 12-15 min.

2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka myntablad (kasta stjälken). Lägg mynta och paprika i en skål. Skär halloumi i 3 skivor per person.

3

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko, dukkah, en generös nypa salt* och peppar* i ytterligare en skål. Vänd halloumiskivorna först i ägg* och sedan i panko. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en stor skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida tills krispiga.

4

Pressa vitlök. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 hel, 4 pers], honung, olivolja* [2 msk | 4 msk] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Blanda linser, bulgur, paprika och mynta i en skål. Häll över dressingen och krydda med salt* och peppar* efter smak. Rör om. Dela resterande citron i klyftor.

6

Fördela salladsmixen mellan era tallrikar och lägg bulgurblandningen ovanpå. Toppa med krispig halloumi. Servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.