HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLins Och Bulgursallad
topBanner
Lins- och bulgursallad

Lins- och bulgursallad

med krispig halloumi och honungsdressing

Allergener:glutenmjölksesamsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Bulgur

(Innehållergluten)

30 g

Röd paprika

25 g

Mynta

1 paket

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 msk

Dukkah-njuta

(Innehållersesam, senap)

2.5 dl

Vitlöksklyfta

Citron

Honung

Gröna linser

Salladsmix

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)765.025 kcal
Energi (kJ)3200.8647 kJ
Fett42.6375 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater44.16 g
varav socker13.8 g
Protein43.5225 g
Salt3.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] i en kastrull. Rör i bulgurn, koka upp igen och ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 12-15 min.

2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka myntablad (kasta stjälken). Lägg mynta och paprika i en skål. Skär halloumi i 3 skivor per person.

3

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko, dukkah, en generös nypa salt* och peppar* i ytterligare en skål. Vänd halloumiskivorna först i ägg* och sedan i panko. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en stor skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida tills krispiga.

4

Pressa vitlök. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 hel, 4 pers], honung, olivolja* [2 msk | 4 msk] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Blanda linser, bulgur, paprika och mynta i en skål. Häll över dressingen och krydda med salt* och peppar* efter smak. Rör om. Dela resterande citron i klyftor.

6

Fördela salladsmixen mellan era tallrikar och lägg bulgurblandningen ovanpå. Toppa med krispig halloumi. Servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.