topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ciron- och hallonkaka

6–8 portioner | med hallonvirvel

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Med enkla medel svänger du ihop en smarrig kaka att servera som fika eller efterrätt. Vi smaksätter med citronsirap och tillsätter hallonsylt i både smeten och crème fraiche-toppingen.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

1 st

Citron

100 g

Hallonsylt

300 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 tsk

Socker till sås

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7592 kJ
Energi (kcal)1815 kcal
Fett102.6 g
varav mättat43.9 g
Kolhydrater191.5 g
varav socker42.3 g
Protein21.5 g
Salt2 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Platta till med en slickepott.

Klicka ut hälften av hallonsylten över kakan och gör virvlar i smeten med en gaffel.

Grädda i ugnen i 30–35 min. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.  

2

Under tiden, halvera citron.

Blanda en generös skvätt, citronsaft, socker och vatten i en liten kastrull. Koka upp på medelvärme och sjud i 2–3 min.

Låt svalna och häll över den gräddade kakan.

3

Bre crème fraiche på kakan.

Klicka över resterende hallonsylt och gör virvlar med en gaffel.

4

Lägg upp kakan på ett fat.

Skär en bit för att se marmoreringseffekten från hallonsylten.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image