Skip to main content
Krämig blomkålspasta och bacon med strimlad kycklingbröstfilé
Krämig blomkålspasta och bacon med strimlad kycklingbröstfilé

Krämig blomkålspasta och bacon med strimlad kycklingbröstfilé

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Blomkålen i kvällens krämiga pasta rivs och göms i den oemotståndliga ost- och gräddsåsen – perfekt för barn som är kräsna när det kommer till grönsaker. Knaperstekt bacon ger härlig sälta och crunch, och chilirostad grönkål ger lite hetta för den som vill.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

275 g

Blomkål

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Buljong

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

50 g

Grönkål, skuren

1 g

Chiliflakes

1 st

Citrusfrukt

180 g

Makaroner

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4732 kJ
Energi (kcal)1131 kcal
Fett60.2 g
varav mättat31.7 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker11 g
Kostfiber8.1 g
Protein66.8 g
Salt3 g
Potassium181.4 mg
Calcium36.9 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 3 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon och kyckling
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Förbered grönsaker
3

Riv blomkål grovt.

Halvera citrusfrukt.

Rosta grönkål
4

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek blomkål i 4–5 min, eller tills mjuk.

Under tiden, fördela grönkål i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, chiliflakes och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 2–4 min, eller tills gyllene och krispig.

TIPS: 1) Håll öga på grönkålen så den inte bränns vid. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, buljong, sparat pastavatten och en nypa salt och peppar till pannan med blomkål.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Vänd ner pasta, kyckling, en skvätt citrussaft och hälften av den finrivna osten i såsen.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och strö över resterande finriven ost.

Toppa med bacon och chilirostad grönkål för den som vill.