HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Blandfärsgryta
topBanner
Krämig blandfärsgryta

Krämig blandfärsgryta

med spenatris och stekta champinjoner

Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med blandfärs, svamp och purjolök. Grytan får spännande smak av timjan och vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter, och crème fraiche bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris med hackad spenat.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ st

Purjolök

200 g

Champinjoner

1 st

Morot

1 g

Torkad timjan

250 g

Blandfärs

30 g

Spenat

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)857 kcal
Energi (kJ)3587 kJ
Fett48.4 g
varav mättat25.7 g
Kolhydrater68.68 g
varav socker7.8 g
Protein33.07 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Halvera purjolök [1/2 st, 2P] på längden, och skär den sen i 1/2 cm tunna skivor. Riv morot grovt. Skiva svamp tunt. Skölj spenat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, purjolök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 2-3 min. Tillsätt blandfärs och morot och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Grovhacka spenat (spara lite till garnering) och blanda den med det färdiga riset.

5

Tillsätt crème fraiche, vatten* [½ dl | 1 dl], Vitlöksflörter, kycklingbuljong, timjan och en nypa peppar* till stekpanna, och sjud i 2-3 min.

6

Lägg upp spenatris och gryta i skålar och garnera med resterande spenat.