topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig blandfärsgryta

Krämig blandfärsgryta

med spenatris och stekta champinjoner

Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med blandfärs, svamp och purjolök. Grytan får spännande smak av timjan och vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter, och crème fraiche bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris med hackad spenat.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

½

Purjolök

200

Champinjoner

1

Morot

1

Torkad timjan

250

Blandfärs

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

4

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)857 kcal
Energi (kJ)3587 kJ
Fett48.4 g
varav mättat25.7 g
Kolhydrater68.68 g
varav socker7.8 g
Protein33.07 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Halvera purjolök [1/2 st, 2P] på längden, och skär den sen i 1/2 cm tunna skivor. Riv morot grovt. Skiva svamp tunt. Skölj spenat.

Stek kött & grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, purjolök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 2-3 min. Tillsätt blandfärs och morot och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda ris & spenat
4

Grovhacka spenat (spara lite till garnering) och blanda den med det färdiga riset.

Krydda gryta
5

Tillsätt crème fraiche, vatten* [½ dl | 1 dl], Vitlöksflörter, kycklingbuljong, timjan och en nypa peppar* till stekpanna, och sjud i 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp spenatris och gryta i skålar och garnera med resterande spenat.