Tacos är alltid en hit, speciellt när man själv får bestämma vad man vill ha i! Det kan du i kväll, när vi värmer tortillabröd, steker panerad grillost gyllene och spröd, blandar hamburgardressing och hackar grönsaker, så att alla får lov att skapa sin egen favoritkombo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Romansallad
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 st
Tomat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 g
Majs
1 msk
Ketchup till sås
2 dl
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Ställ åt sidan i en liten skål.
Grovhacka tomat och persilja.
Ansa sallad. Halvera den på längden och grovhacka.
Lägg tomat, persilja och sallad i separata skålar och ställ åt sidan.
Blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise och ketchup i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär grillost i 2 cm stora bitar.
Lägg mjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Låt alla bygga sina egna tacos med tortillas, grillost, dressing och tillbehör.