Indisk yoghurtmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk yoghurtmarinerad kyckling

Indisk yoghurtmarinerad kyckling

med mynta- och gurksallad och cashewnötter

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar underbar mat med massor av spännande ingredienser. Fluffigt ris får extra smak och textur av att kokas med stekta cashewnötter. Kycklingen marinerar vi i yoghurt och härliga kryddor. En fräsch mynta- och gurksallad, och svalkande aprikosyoghurt ger en fin kontrast.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Långkornigt vitt ris

8

Milda Mahal

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Gurka

1

Mynta

25

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)717 kcal
Energi (kJ)3002 kJ
Fett24.9 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker10.6 g
Protein46.8 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 3-4 min, tills gyllene.

Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta över cashewnötterna. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Marinera kyckling
2

Under tiden, blanda kyckling, Milda Mahal, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. 

Rör i hälften av yoghurten. 

Ställ åt sidan för att marineras. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Gör mynta- och gurksallad
3

Skölj spenat.

Tärna gurka i 2 cm stora bitar.

Plocka och grovhacka myntablad.

Blanda spenat, gurka, mynta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme.

Ta upp kyckling ur marinaden och stek under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda aprikosyoghurt
5

Under tiden, blanda resterande yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i tallrikar.

Toppa med kyckling och mynta- och gurksallad.

Servera med aprikosyoghurt.