Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar underbar mat med massor av spännande ingredienser. Fluffigt ris får extra smak och textur av att kokas med stekta cashewnötter. Kycklingen marinerar vi i yoghurt och härliga kryddor. En fräsch mynta- och gurksallad, och svalkande aprikosyoghurt ger en fin kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Yoghurt
150
Långkornigt vitt ris
8
Milda Mahal
30
Spenat
1
Gurka
1
Mynta
25
Aprikoschutney
20
Cashewnötter
½
Smör (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
Grovhacka cashewnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 3-4 min, tills gyllene.
Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta över cashewnötterna.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, blanda kyckling, Milda Mahal, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i hälften av yoghurten.
Ställ åt sidan för att marineras.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skölj spenat.
Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Plocka och grovhacka myntablad.
Blanda spenat, gurka, mynta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.
Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme.
Ta upp kyckling ur marinaden och stek under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda resterande yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Lägg upp ris i tallrikar.
Toppa med kyckling och mynta- och gurksallad.
Servera med aprikosyoghurt.