Skip to main content
Gyllenstekt schnitzel
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med krämig päronslaw & BBQ-sås

4.4
(321)

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Ekologisk citron

40 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2022 kJ
Energi (kcal)483 kcal
Fett25.7 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater24.2 g
varav socker20 g
Kostfiber5.7 g
Protein34.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.6 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

Panera kött
2

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. Lägg över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av. 

Förbered grönsaker
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.