
Dessa saftiga grekiska nöttfärsbiffar får extra smak av salladsost i smeten och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full pott, med andra ord!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
1 st
Citrusfrukt
1 st
Tomat
4 g
Medelhavets Pärla
½ st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
100 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 st
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till bulgur

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Halvera och finhacka lök.
Smula salladsost.
Blanda hälften av rödlöken, hälften av osten, Medelhavets Pärla, nötfärs, ströbröd, ägg, salt och en nypa peppar i en bunke.

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Skär citrusfrukt i klyftor.
Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, en skvätt citrusfruktsaft, en nypa persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Finhacka gurka och tomat.
Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande lök, resterande persilja, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja och en nypa salt i en stor skål.
TIPS: Servera grönsakerna var för sig om barnen inte gillar när de är ihopblandade.

Lägg upp tabbouleh och biffar på tallrikar.
Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citrusfruktklyftor.