topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk pannbiff

Grekisk pannbiff

med bulgurtabbouleh och smulad salladsost

I kväll lagar vi en supergod familjemiddag med inspiration från det grekiska köket! Dessa saftiga pannbiffar på nötfärs smaksatta med salladsost har en härlig sälta och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. Vi serverar middagen med en yoghurtdressing med persilja – en rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta!

Taggar:
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Mjölk
Selleri
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

225 g

Nötfärs

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½ st

Rödlök

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Citron

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3199 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett46.6 g
varav mättat22.6 g
Kolhydrater46.2 g
varav socker7.6 g
Protein43.2 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Smula salladsost.

Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], hälften av osten, Medelhavets Pärla, nötfärs, ströbröd, ägg [1 st | 2 st], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Stek biffar
3

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda dressing
4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka persilja.

Blanda yoghurt, en nypa persilja, en skvätt citronsaft, salt och peppar i en skål.

Blanda tabbouleh
5

Finhacka gurka och tomat.

Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande rödlök, resterande persilja, en skvätt citronsaft, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Om barnen inte gillar när grönsakerna blandas kan du servera dem vid sidan av.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh på tallrikar och toppa med pannbiff.

Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor.