På med förklädet och kockmössan och kavla upp ärmarna! Våra kakor passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är både enkla och roliga att laga – och goda, så klart. Vem älskar inte en smaskig smulpaj? Här gör vi den med äpple och kanel och toppar med en knaprig smuldeg med ingefära, havre och mandlar. Servera med luftigt vispad crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Ingefärspasta
100 g
Havregryn
4 st
Äpple
150 ml
Crème fraiche
40 g
Mandlar
4 g
Kanel
3 msk
Socker till smuldeg
5 msk
Smör till smuldeg
5 msk
Mjöl till smet
1 msk
Vatten till kaka
1 tsk
Socker till frukt
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Grovhacka mandlar.
Nyp ihop mjöl, smör, ingefärspasta och socker i en stor skål, tills det blir en smulig deg.
Vänd ner havregryn och mandlar.
Skala, kärna ur och tärna äpple i små bitar.
Blanda äpple, vatten, kanel, socker och en nypa salt i en medelstor ugnsform.
Fördela smuldegen jämnt över äppleblandningen.
Baka i ugnen tills smulpajen är gyllene och frukten mjuk, 20–25 min.
TIPS: Frukten är klar när du enkelt kan sticka en gaffel i den.
Under tiden, vispa crème fraiche i en liten skål i 1–2 min, tills det tjocknar.
Lägg upp äppelpajen i skålar.
Servera med crème fraiche.