Fläskkött i krämig honung- och senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött i krämig honung- och senapssås

Fläskkött i krämig honung- och senapssås

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt gott fläskkött. Servera tillsammans med en krämig honungs- och senapssås och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

200

Matlagningsgrädde

1

Dill

4

Grönsaksbuljong

500

Potatis

1

Äpple

12.5

Honung

300

Fläskkotlett hel

75

Kålmix

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)302 kcal
Energi (kJ)1262 kJ
Fett17.89 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater5.66 g
varav socker5 g
Protein30.6 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Kvarta potatis. Grovhacka dill. Finhacka (eller pressa) vitlök. Kärna ur och skiva äpple tunt.

Koka potatis
2

Tillsätt potatis och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, tills potatisen är mjuk. Blanda honung [1/2 paket, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers], vitlök och en skvätt vatten* i en skål.

Förbered sallad
3

Skär köttet till 2 kotletter per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta. Lägg på en tallrik och låt vila. Medan du steker köttet, blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt potatis
4

När potatisen är klar, häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar*. Blanda väl.

Koka sås
5

Ställ tillbaka pannan på plattan på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong samt senapsblandningen. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt eventuella köttsafter och rör om.

Servera
6

Fördela dillpotatis, fläskkött och honungs- och senapsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med äppelslaw vid sidan av.