HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkött I Krämig Honung Och Senapssås
topBanner
Fläskkött i krämig honung- och senapssås

Fläskkött i krämig honung- och senapssås

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt gott fläskkött. Servera tillsammans med en krämig honungs- och senapssås och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölksellerisenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

12.5 g

Dill

1.33 msk

Strimlad salladsmix

Potatis

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Senap

(Innehållersenap)

Äpple

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1261.6982 kJ
Energi (kcal)301.5532 kcal
Fett17.8883 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater5.6587 g
varav socker5 g
Protein30.602 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Kvarta potatis. Grovhacka dill. Finhacka (eller pressa) vitlök. Kärna ur och skiva äpple tunt.

2

Tillsätt potatis och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, tills potatisen är mjuk. Blanda honung [1/2 paket, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers], vitlök och en skvätt vatten* i en skål.

3

Skär köttet till 2 kotletter per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta. Lägg på en tallrik och låt vila. Medan du steker köttet, blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

När potatisen är klar, häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar*. Blanda väl.

5

Ställ tillbaka pannan på plattan på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong samt senapsblandningen. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt eventuella köttsafter och rör om.

6

Fördela dillpotatis, fläskkött och honungs- och senapsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med äppelslaw vid sidan av.