topBanner
Fläskkött i krämig honung- och senapssås

Fläskkött i krämig honung- och senapssås

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt gott fläskkött. Servera tillsammans med en krämig honungs- och senapssås och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:senapmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 påse

Dill

1 st

Äpple

½ påse

Honung

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

300 g

Fläskkotlett hel

75 g

Strimlad salladsmix

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2883 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett34 g
varav mättat19 g
Kolhydrater60 g
varav socker17 g
Protein39 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.

Kvarta potatis.

Grovhacka dill.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Kärna ur och skiva äpple tunt.

2

Tillsätt potatis och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, tills potatisen är mjuk.

Blanda honung [1/2 paket, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers], vitlök och en skvätt vatten* i en skål.

3

Skär köttet till 2 kotletter per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta. Lägg på en tallrik och låt vila.

Medan du steker köttet, blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

När potatisen är klar, häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar*. Blanda väl.

5

Ställ tillbaka pannan på plattan på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong samt senapsblandningen. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt eventuella köttsafter och rör om.

6

Fördela dillpotatis, fläskkött och honungs- och senapsås mellan era tallrikar.

Garnera med återstående dill och servera med äppelslaw vid sidan av.