
Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god honungs- och senapsglaserat kött och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Honung
300
Fläskkotlett hel
1
Dill
75
Kålmix
500
Potatis
12.5
Senap
(Innehåller: Senap)
1
Äpple
1
Citrusfrukt
1.33
Smör

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Kvarta potatis. Grovhacka dill. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva äpple tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka potatisen tillsammans med en generös nypa salt* i 10-12 min , eller tills potatisen är mjuk rakt igenom. Blanda honung, senap [1/2 paket, 2 pers] med en skvätt vatten* till en marinad.

Skär fläskköttet så det är en kotlett per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida. Lägg åt sidan på en tallrik. Blanda äppelskivorna, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

När potatisen är klar, häll av vattnet och behåll dem i kastrullen. Blanda väl tillsammans med smör*, dill (spara lite till garnering) och citronzest. Smaksätt med salt* och peppar*.

Häll i honungs- och senapsmarinaden i den varma stekpannan och rör om tills den är genomvarm. Tillsätt köttet och eventuell köttsaft från tallriken och rör om.

Fördela citron- och dillpotatis, det honungs- och senapsglaserade köttet och äppelsalladen mellan era tallrikar. Garnera med resterande dill och servera med citronklyftor vid sidan av.