Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god honungs- och senapsglaserat kött och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
300
Fläskkotlett hel
1
Dill
75
Kålmix
500
Potatis
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
1
Äpple
1
Citron
1.33
Smör
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Kvarta potatis. Grovhacka dill. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva äpple tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Koka potatisen tillsammans med en generös nypa salt* i 10-12 min , eller tills potatisen är mjuk rakt igenom. Blanda honung, senap [1/2 paket, 2 pers] med en skvätt vatten* till en marinad.
Skär fläskköttet så det är en kotlett per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida. Lägg åt sidan på en tallrik. Blanda äppelskivorna, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
När potatisen är klar, häll av vattnet och behåll dem i kastrullen. Blanda väl tillsammans med smör*, dill (spara lite till garnering) och citronzest. Smaksätt med salt* och peppar*.
Häll i honungs- och senapsmarinaden i den varma stekpannan och rör om tills den är genomvarm. Tillsätt köttet och eventuell köttsaft från tallriken och rör om.
Fördela citron- och dillpotatis, det honungs- och senapsglaserade köttet och äppelsalladen mellan era tallrikar. Garnera med resterande dill och servera med citronklyftor vid sidan av.