HelloFresh
Honung- och senapsstekt fläskkött

Honung- och senapsstekt fläskkött

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god honungs- och senapsglaserat kött och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:Snabb
Allergener:senapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 påse

Dill

1 st

Citron

1 st

Äpple

25 g

Honung

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

300 g

Fläskkotlett hel

75 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett20 g
varav mättat10 g
Kolhydrater64 g
varav socker21 g
Kostfiber7 g
Protein37 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.Kvarta potatis.Grovhacka dill.Riv citronzest och dela citronen i klyftor.Skiva äpple tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Koka potatisen tillsammans med en generös nypa salt i 10-12 min , eller tills potatisen är mjuk rakt igenom.Blanda honung, senap [1/2 paket, 2 pers] med en skvätt vatten till en marinad.

3

Skär fläskköttet så det är en kotlett per person.Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida. Lägg åt sidan på en tallrik.Blanda äppelskivorna, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar i en salladsskål. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

När potatisen är klar, häll av vattnet och behåll dem i kastrullen. Blanda väl tillsammans med smör, dill (spara lite till garnering) och citronzest. Smaksätt med salt och peppar*.

5

Häll i honungs- och senapsmarinaden i den varma stekpannan och rör om tills den är genomvarm. Tillsätt köttet och eventuell köttsaft från tallriken och rör om.

6

Fördela citron- och dillpotatis, det honungs- och senapsglaserade köttet och äppelsalladen mellan era tallrikar.Garnera med resterande dill och servera med citronklyftor vid sidan av.