Honung- och senapsstekt fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och senapsstekt fläskkött

Honung- och senapsstekt fläskkött

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god honungs- och senapsglaserat kött och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

300

Fläskkotlett hel

1

Dill

75

Kålmix

500

Potatis

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

1

Äpple

1

Citron

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)317 kcal
Energi (kJ)1325 kJ
Fett17.74 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater9.87 g
varav socker9.6 g
Protein30.52 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Kvarta potatis. Grovhacka dill. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva äpple tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Blanda marinad
2

Koka potatisen tillsammans med en generös nypa salt* i 10-12 min , eller tills potatisen är mjuk rakt igenom. Blanda honung, senap [1/2 paket, 2 pers] med en skvätt vatten* till en marinad.

Stek köttet
3

Skär fläskköttet så det är en kotlett per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida. Lägg åt sidan på en tallrik. Blanda äppelskivorna, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.  VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt potatisen
4

När potatisen är klar, häll av vattnet och behåll dem i kastrullen. Blanda väl tillsammans med smör*, dill (spara lite till garnering) och citronzest. Smaksätt med salt* och peppar*.

Glasera köttet
5

Häll i honungs- och senapsmarinaden i den varma stekpannan och rör om tills den är genomvarm. Tillsätt köttet och eventuell köttsaft från tallriken och rör om.

Servera
6

Fördela citron- och dillpotatis, det honungs- och senapsglaserade köttet och äppelsalladen mellan era tallrikar. Garnera med resterande dill och servera med citronklyftor vid sidan av.