topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanerad torsk

Dillpanerad torsk

med rostad klyftpotatis och äppelsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och aioli. Låt oss presentera kvällens meny som bjuder på dillpanerad torsk, hemgjorda pommes, och en fantastisk äppelsallad!

Taggar:
Enkel
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Citron

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Äpple

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3134 kJ
Energi (kcal)749 kcal
Fett32.9 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater75.5 g
varav socker21 g
Protein32.2 g
Salt12.2 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuk. 

Förbered panering
2

Under tiden, finhacka dill. 

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Blanda dill, panko, citronjuice [1 msk | 2 msk] och olivolja [2 msk | 4 msk] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. 

Panera fisk
3

Torka av fisken med hushållspapper, krydda med en nypa salt och placera på en tallrik. 

Toppa med pankoblandning och pressa den mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.

Tillaga fisk
4

När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, sätt in fisken och resterande panering på andra sidan av plåten. 

Baka i 10-12 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda äppelsallad
5

Under tiden, halvera och skär äpple i tunna skivor. 

Blanda kål, en skvätt citronjuice och en nypa salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

Massera kål i 30 sek, eller tills något mjukare. 

Rör i honung- och senapsdressing och äpple.

Servera
6

Lägg upp dillpanerad torsk, pommes och äppelsallad på tallrikar. 

Strö tranbär över salladen. 

Strö över resterande paneringen från plåten, och servera med aioli.