Skip to main content
Pankopanerad fläskkotlett
Pankopanerad fläskkotlett

Pankopanerad fläskkotlett

med ost- och potatismos och avokadosallad

Förgyll vardagskvällen med en riktigt god middag! Vi lagar pankopanerad fläskkotlett som steks gyllene och krispig medan vi kokar potatis som får sällskap av gräddfil och två sorters ost i ett riktigt krämigt mos. Vi serverar kött och potatis med persiljesås och avokadosallad med balsamicodressing.

Taggar:
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Hvede)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Egg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Milk)

4 g

Kycklingbuljong

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Milk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Kruspersilja

500 g

Bakpotatis

1 st

Avokado

150 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till mos

1 dl

Sparat potatisvatten

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till dressing

1.5 dl

Vatten till sås

½ msk

Mjöl till sås

1 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3887 kJ
Energi (kcal)929 kcal
Fett51.2 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater62.7 g
varav socker5 g
Kostfiber9.3 g
Protein48.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.6 g
Calcium0.4 mg

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Precis innan potatisen är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och tillsätt finriven ost, gouda, hälften av gräddfilen, salt och en nypa peppar till kastrullen. Mosa potatis med en potatisstöt eller gaffel tills slät. Tillsätt eventuellt en klick smör.

Tillsätt lite av kokvattnet i taget tills moset har önskad konsistens. Ställ åt sidan under lock.

Panera kött
2

Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, Mamas Favorit, salt och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sen i panko. Lägg över på en tallrik. 

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats. 

Blanda sallad
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Vispa ihop balsamvinäger, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.

Vänd ner avokado, kål och hälften av persiljan i skålen.

Vispa ihop vatten, kycklingbuljong och mjöl tills slätt i en liten skål.

Laga sås
5

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Tillsätt mjölblandningen och sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat.

Ta av från värme. Rör ner resterande persilja och gräddfil.

Servera
6

Lägg upp potatismos, kött och sallad på tallrikar.

Ringla sås över kött och mos.