Förgyll vardagskvällen med en riktigt god middag! Vi lagar pankopanerad fläskkotlett som steks gyllene och krispig medan vi kokar potatis som får sällskap av gräddfil och två sorters ost i ett riktigt krämigt mos. Vi serverar kött och potatis med persiljesås och avokadosallad med balsamicodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Egg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Milk)
4 g
Kycklingbuljong
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Milk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Milk, Egg)
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Kruspersilja
500 g
Bakpotatis
1 st
Avokado
150 g
Förskuren spetskål
¼ tsk
Salt till mos
1 dl
Sparat potatisvatten
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till dressing
1.5 dl
Vatten till sås
½ msk
Mjöl till sås
1 msk
Smör till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Precis innan potatisen är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och tillsätt finriven ost, gouda, hälften av gräddfilen, salt och en nypa peppar till kastrullen. Mosa potatis med en potatisstöt eller gaffel tills slät. Tillsätt eventuellt en klick smör.
Tillsätt lite av kokvattnet i taget tills moset har önskad konsistens. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, Mamas Favorit, salt och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sen i panko. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Vispa ihop balsamvinäger, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.
Vänd ner avokado, kål och hälften av persiljan i skålen.
Vispa ihop vatten, kycklingbuljong och mjöl tills slätt i en liten skål.
Hetta upp smör i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Tillsätt mjölblandningen och sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat.
Ta av från värme. Rör ner resterande persilja och gräddfil.
Lägg upp potatismos, kött och sallad på tallrikar.
Ringla sås över kött och mos.