Skandinaviskinspirerad citronpepparlax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Skandinaviskinspirerad citronpepparlax

Skandinaviskinspirerad citronpepparlax

med krämig pärlcouscous och gurka

Djupdyk i ett hav av smaker med vår citronpepparstekta lax som serveras med pärlcouscous som får smak av krämig dilldressing. Vi serverar kvällens fiskrätt med en sallad på avokado och syltad gurka.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)

1 st

Dill

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

2 g

Citronpeppar

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Sallad

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3689 kJ
Energi (kcal)882 kcal
Fett46.4 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater66 g
varav socker7.8 g
Protein40.2 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Sylta gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Förbered grönsaker
3

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Finhacka dill.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda syltad gurka, olivolja, avokado och salladsmix i en stor skål precis innan servering.

Blanda crème fraiche, dill och salt i en liten skål. Rör ner dilldressing i pärlcouscous.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, sallad och lax i djupa tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image