Hur låter det med en krämig pärlcouscous och citronpepparlax? I kväll kokar vi nämligen pärlcouscous som vi blandar med en god dilldressing och steker lax som vi kryddar med citronpeppar. Vi serverar med en sallad på äpple, picklad gurka och spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)
1 portionspåse
Dill
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 g
Citronpeppar
1 st
Gurka
60 g
Spenat
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Äpple
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål.
Vänd i gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Finhacka dill.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Precis innan servering, blanda picklad gurka, olivolja, äpple och spenat i en stor skål.
Blanda crème fraiche, dill och salt i en liten skål. Rör ner dilldressing i pärlcouscous.
Lägg upp pärlcouscous, sallad och lax i djupa tallrikar.