topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpepparlax

Citronpepparlax

med krämig pärlcouscous och gurka

Hur låter det med en krämig pärlcouscous och citronpepparlax? I kväll kokar vi nämligen pärlcouscous som vi blandar med en god dilldressing och steker lax som vi kryddar med citronpeppar. Vi serverar med en sallad på äpple, picklad gurka och spenat.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

1 portionspåse

Dill

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2 g

Citronpeppar

1 st

Gurka

60 g

Spenat

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3275 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett37.1 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater71.9 g
varav socker13.1 g
Protein37.9 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Pickla gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål.

Vänd i gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka dill.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Precis innan servering, blanda picklad gurka, olivolja, äpple och spenat i en stor skål.

Blanda crème fraiche, dill och salt i en liten skål. Rör ner dilldressing i pärlcouscous.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, sallad och lax i djupa tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image