Djupdyk i ett hav av smaker med vår citronpepparstekta lax som serveras med pärlcouscous som får smak av krämig dilldressing. Vi serverar kvällens fiskrätt med en sallad på avokado och syltad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)
1 st
Dill
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
2 g
Citronpeppar
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Sallad
1 st
Avokado
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Finhacka dill.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda syltad gurka, olivolja, avokado och salladsmix i en stor skål precis innan servering.
Blanda crème fraiche, dill och salt i en liten skål. Rör ner dilldressing i pärlcouscous.
Lägg upp pärlcouscous, sallad och lax i djupa tallrikar.