Skip to main content
Tropisk chiapudding på tre sätt
Tropisk chiapudding på tre sätt

Tropisk chiapudding på tre sätt

3 x 2 portioner | frukost i tre dagar

4.5
(93)

Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Krämig chiapudding kan varieras i all oändlighet med olika smaksättningar och toppings. Här får du tre varianter – med ananas, hallonsylt och mango och passionsfrukt – att förbereda kvällen innan.

Allergener:
Mjölk
Nötter
pistaschmandel

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Chiafrön

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

540 ml

Kokosmjölk

450 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

75 g

Honung

1 st

Granatäpple

100 g

Hallonsylt

40 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre)

227 g

Ananasskivor

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre)

1 st

Mynta

30 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistaschmandel Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre)

1 st

Mango

1 st

Passionsfrukt

Näringsvärden

Energi (kJ)7160 kJ
Energi (kcal)1711 kcal
Fett110.2 g
varav mättat63.8 g
Kolhydrater126.9 g
varav socker106.4 g
Kostfiber29.4 g
Protein33.2 g
Salt0.4 g
Potassium130.7 mg
Calcium19.7 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Blanda ananaschiapudding
1

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa ananaschiapudding
2

Finhacka mynta. Häll av lag från ananas och tärna den i små bitar. Blanda ananas och mynta i en liten skål.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta riven kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hälften av ananasen, sedan resterande chiapudding och sist resterande ananas. Toppa med kokos.

Blanda hallonchiapudding
3

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa hallonchiapudding
4

Grovhacka mandlar. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hallonsylt och hälften av granatäpplet, sedan resterande chiapudding och sist resterande granatäpple. Toppa med mandlar.

TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Blanda mangochiapudding
5

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa mangochiapudding
6

Grovhacka pistagenötter. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnorna med en sked.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hälften av mangon, sedan resterande chiapudding och sist resterande mango och passionsfrukt. Toppa med pistagenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image