Tropisk chiapudding på tre sätt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk chiapudding på tre sätt

Tropisk chiapudding på tre sätt

3 x 2 portioner | frukost i tre dagar

Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Krämig chiapudding kan varieras i all oändlighet med olika smaksättningar och toppings. Här får du tre varianter – med ananas, hallonsylt och mango och passionsfrukt – att förbereda kvällen innan.

Allergener:
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Chiafrön

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

540 ml

Kokosmjölk

450 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

75 g

Honung

1 st

Granatäpple

100 g

Hallonsylt

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 burk

Ananasskivor

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 portionspåse

Mynta

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Mango

1 st

Passionsfrukt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6563 kJ
Energi (kcal)1569 kcal
Fett96.3 g
varav mättat54.9 g
Kolhydrater126.4 g
varav socker106.4 g
Protein30.4 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Blanda ananaschiapudding
1

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa ananaschiapudding
2

Finhacka mynta. Häll av lag från ananas och tärna den i små bitar. Blanda ananas och mynta i en liten skål.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta riven kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hälften av ananasen, sedan resterande chiapudding och sist resterande ananas. Toppa med kokos.

Blanda hallonchiapudding
3

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa hallonchiapudding
4

Grovhacka mandlar. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hallonsylt och hälften av granatäpplet, sedan resterande chiapudding och sist resterande granatäpple. Toppa med mandlar.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda mango- och passionschiapudding
5

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa mango- och passionschiapudding
6

Grovhacka pistagenötter. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnorna med en sked.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hälften av mangon, sedan resterande chiapudding och sist resterande mango och passionsfrukt. Toppa med pistagenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image