Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Krämig chiapudding kan varieras i all oändlighet med olika smaksättningar och toppings. Här får du tre varianter – med ananas, hallonsylt och mango och passionsfrukt – att förbereda kvällen innan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
540 ml
Kokosmjölk
450 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
75 g
Honung
1 st
Granatäpple
100 g
Hallonsylt
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 burk
Ananasskivor
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 portionspåse
Mynta
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Mango
1 st
Passionsfrukt
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Finhacka mynta. Häll av lag från ananas och tärna den i små bitar. Blanda ananas och mynta i en liten skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta riven kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hälften av ananasen, sedan resterande chiapudding och sist resterande ananas. Toppa med kokos.
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Grovhacka mandlar. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hallonsylt och hälften av granatäpplet, sedan resterande chiapudding och sist resterande granatäpple. Toppa med mandlar.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Grovhacka pistagenötter. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnorna med en sked.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hälften av mangon, sedan resterande chiapudding och sist resterande mango och passionsfrukt. Toppa med pistagenötter.