Laxbagel, chiapudding och overnight oats
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laxbagel, chiapudding och overnight oats

Laxbagel, chiapudding och overnight oats

3 x 2 portioner | frukost i tre dagar

Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Förgyll frukoststunden med tre enkla och välsmakande recept som ger dig en god start på dagen. Här har vi kombinerat laxbagel, chiapudding med mango och overnight oats med smörstekt äpple till det ultimata paketet för frukostfantaster.

Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Fisk
Mjölk
Havre
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Sesambagel

(Innehåller: Korn, Gluten, Sesam, Vete)

2 st

Avokado

1 st

Citron

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

1 st

Gurka

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Passionsfrukt

360 ml

Kokosmjölk

50 g

Honung

300 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Mango

100 g

Havregryn

(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

1 st

Äpple

40 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten till havregryn

1 msk

Smör till äpple

1 tsk

Socker till kola

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7787 kJ
Energi (kcal)1861 kcal
Fett103.2 g
varav mättat48.7 g
Kolhydrater160.2 g
varav socker60.5 g
Protein50.8 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta bagels
1

Dela på bagels.

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Servera bagels
2

Under tiden, halvera citron.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i 1 cm tjocka skivor.

Skala gurka i tunna band med en potatisskalare.

Fördela avokadoskivor som en solfjäder på den undre bagelhalvan. Pressa över en skvätt citronsaft och krydda med en nypa salt och peppar.

Toppa med lax, gurkband och den övre bagelhalvan.

Blanda chiapudding
3

Blanda chiafrön (25 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Servera chiapudding
4

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnorna med en sked.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Häll upp chiapudding i glas och toppa med mango och passionsfrukt.

Blanda overnight oats
5

Blanda chiafrön (25 g), vatten, honung [1 paket], kokosmjölk [1 paket], havregryn och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar på morgonen.

Grovhacka valnötter.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Servera overnight oats
6

Hetta upp samma kastrull på medelvärme och tillsätt smör och socker.

Låt smöret smälta och tillsätt äpple. Stek i 3–4 min, tills äppelbitarna mjuknar något.

Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.

Häll upp overnight oats i skålar och toppa med yoghurt [1 paket], äpple och rostade valnötter.

TIPS: Tillsätt 1/2 tsk kanel för extra smak.