Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Förgyll frukoststunden med tre enkla och välsmakande recept som ger dig en god start på dagen. Här har vi kombinerat laxbagel, chiapudding med mango och overnight oats med smörstekt äpple till det ultimata paketet för frukostfantaster.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Sesambagel
(Innehåller: Korn, Gluten, Sesam, Vete)
2 st
Avokado
1 st
Citron
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
1 st
Gurka
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 st
Passionsfrukt
360 ml
Kokosmjölk
50 g
Honung
300 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Mango
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
1 st
Äpple
40 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
2 dl
Vatten till havregryn
1 msk
Smör till äpple
1 tsk
Socker till kola
Dela på bagels.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Under tiden, halvera citron.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i 1 cm tjocka skivor.
Skala gurka i tunna band med en potatisskalare.
Fördela avokadoskivor som en solfjäder på den undre bagelhalvan. Pressa över en skvätt citronsaft och krydda med en nypa salt och peppar.
Toppa med lax, gurkband och den övre bagelhalvan.
Blanda chiafrön (25 g), kokosmjölk [1 paket], honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnorna med en sked.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Häll upp chiapudding i glas och toppa med mango och passionsfrukt.
Blanda chiafrön (25 g), vatten, honung [1 paket], kokosmjölk [1 paket], havregryn och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar på morgonen.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp samma kastrull på medelvärme och tillsätt smör och socker.
Låt smöret smälta och tillsätt äpple. Stek i 3–4 min, tills äppelbitarna mjuknar något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Häll upp overnight oats i skålar och toppa med yoghurt [1 paket], äpple och rostade valnötter.
TIPS: Tillsätt 1/2 tsk kanel för extra smak.