Skip to main content
Bao-bröd med krispiga räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao-bröd med krispiga räkor

Bao-bröd med krispiga räkor

2 portioner | med srirachamajo och kålsallad

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Här möts krispiga panerade räkor och mjukt, fluffigt bröd i en härlig symfoni av smaker! Med limedoftande kålsallad och färsk koriander blir dessa små munsbitar en perfekt lunch.

Allergener:
Gluten
Soja
Vete
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

6 st

Bao-bröd

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

½ st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2487 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett26.1 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater66.3 g
varav socker13.1 g
Protein21.4 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Stek räkor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Torka räkor med hushållspapper och blanda dem med mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Vänd ner panko i skålen med räkor tills de är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda kålsallad
2

Grovhacka koriander.

Halvera lime.

Blanda rödkål, koriander och en generös skvätt limesaft i en stor skål.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Värm bao-bröd
3

Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Bre bao-bröd med hälften av srirachamajonnäsen.

Fyll bröd med kålsallad och räkor och ringla över resterande srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image