Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Här möts krispiga panerade räkor och mjukt, fluffigt bröd i en härlig symfoni av smaker! Med limedoftande kålsallad och färsk koriander blir dessa små munsbitar en perfekt lunch.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
6 st
Bao-bröd
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Koriander
1 st
Lime
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
½ st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till slaw
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Torka räkor med hushållspapper och blanda dem med mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Vänd ner panko i skålen med räkor tills de är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.
TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Grovhacka koriander.
Halvera lime.
Blanda rödkål, koriander och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Bre bao-bröd med hälften av srirachamajonnäsen.
Fyll bröd med kålsallad och räkor och ringla över resterande srirachamajonnäs.