topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk fläskgryta

Asiatisk fläskgryta

med citrongräsris och stekta grönsaker

Vad ska vi äta i kväll? Låt oss fresta med en fantastisk fläskgryta med kokosmjölk och asiatiska smaker till middag. Vi steker fläskkött, broccoli, morot och vitlök och tillsätter sedan kokosmjölk, kycklingbuljong och limesaft för att laga vår gryta. Sedan serverar vi den med fluffigt jasminris som kokats med citrongräs och toppar med chiliflakes. Så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Citrongräs

150 g

Jasminris

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

250 g

Broccoli

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Kycklingbuljong

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3438 kJ
Energi (kcal)822 kcal
Fett38.9 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater72.9 g
varav socker10.6 g
Protein43 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Finhacka morot (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Stek kött
3

Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över i en skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek morot och broccoli i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1–2 min, eller tills väldoftande.

Laga gryta
5

Rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, vatten [2 msk | 4 msk] och sojasås i stekpannan. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och en generös skvätt limesaft. Rör ner kött.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskgryta.

Garnera med chiliflakes och pressa över resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.