Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fattiga riddare är kanske den ultimata lyxfrukosten – fluffigt bröd med gyllenstekt yta och massor av goda toppings! Här toppar vi dem med kanelsocker och serverar dem med vaniljyoghurt, blåbärssylt och rostade mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
215 g
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
4 g
Kanel
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Blåbärssylt
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
5 g
Vaniljsocker
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Ägg till panering
2 msk
Smör till stekning
Skär briochebröd i 8 skivor.
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde i en stor djup tallrik.
Vänd bröd försiktigt i blandningen och ställ åt sidan i smeten i 10 min.
Under tiden, grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt försiktigt fattiga riddare till pannan när smöret har smält. Stek i omgångar i 2–4 min, eller tills lätt brynta.
Blanda kanel och socker i en liten skål.
Placera fattiga riddare på en plåt och pudra med kanelsocker på bägge sidor.
Blanda yoghurt och vaniljpulver i en liten skål.
Lägg upp fattiga riddare på tallrikar och toppa med vaniljyoghurt, blåbärssylt och mandlar.