HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAmerican Style Potatis
topBanner
American-style potatis

American-style potatis

med stekt bacon och krispig tranbärssallad

Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style "loaded" potatis med vitlök! Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och gräddfil, och serverar den med en fräsch tranbärssallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:SulfiterSenapMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 g

Vitlöksflörter

1 st

Gurka

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

140 g

Bacon, tärnad

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

150 g

Kålmix

(Kan innehållaSelleri)

20 g

Tranbär

(Kan innehållaSesam, Nötter, Jordnötter)

10 g

Solroskärnor

(Kan innehållaSesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2607 kJ
Fett25.29 g
varav mättat10 g
Kolhydrater78.79 g
varav socker31.7 g
Protein21.21 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel. Placera potatisklyftor på en sida av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Vitlöksflörter [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta tills gyllene, 30-35 min.

2

Skär gurka i tunna halvmånar. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor.

3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

4

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något. Rör sen i BBQ-sås så baconen täcks. Ställ åt sidan.

5

Blanda kålmix, gurka, äpple och tranbär i en stor skål. Rör i gräddfil [2 msk | 4 msk] och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp potatis och tranbärssallad på tallrikar. Toppa potatis med bacon, lite salladslök och generöst med gräddfil. Garnera tranbärssalladen med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P], salladslök och solroskärnor [1/2 påse, 2P].