topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American-style potatis

American-style potatis

med stekt bacon och krispig tranbärssallad

Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style "loaded" potatis med vitlök! Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och gräddfil, och serverar den med en fräsch tranbärssallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

2

Vitlöksflörter

1

Gurka

1

Äpple

1

Salladslök

140

Bacon, tärnad

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

20

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

10

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2607 kJ
Fett25.3 g
varav mättat10 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker31.7 g
Protein21.2 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel. Placera potatisklyftor på en sida av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Vitlöksflörter [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta tills gyllene, 30-35 min.

Förbered frukt & grönt
2

Skär gurka i tunna halvmånar. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor.

Stek bacon
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt BBQ-sås
4

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något. Rör sen i BBQ-sås så baconen täcks. Ställ åt sidan.

Blanda tranbärssallad
5

Blanda kålmix, gurka, äpple och tranbär i en stor skål. Rör i gräddfil [2 msk | 4 msk] och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp potatis och tranbärssallad på tallrikar. Toppa potatis med bacon, lite salladslök och generöst med gräddfil. Garnera tranbärssalladen med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P], salladslök och solroskärnor [1/2 påse, 2P].