Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style bakad potatis med vitlök! Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och gräddfil, och serverar den med en fräsch tranbärssallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Bakpotatis
2
Vitlöksflörter
1
Gurka
1
Äpple
1
Salladslök
140
Bacon, tärnad
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
20
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
10
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel och placera dem på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter [1/2 påse, 2P], salt och peppar.
Rosta tills gyllene, 30-35 min.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.
Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.
Rör sen i BBQ-sås så baconen täcks. Ställ åt sidan.
Blanda kålmix, gurka, äpple och tranbär i en stor skål.
Rör i gräddfil [2 msk | 4 msk] och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp bakad potatis och tranbärssallad på tallrikar.
Toppa potatis med bacon, lite salladslök och generöst med gräddfil.
Garnera tranbärssallad med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P], salladslök och solroskärnor [1/2 påse, 2P].