
Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy chili- och jordnötsolja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Aubergine
1 st
Lök
1 st
Morot
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
8 g
Milda Mahal
1 burk
Tomatpuré
100 g
Röda linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
200 ml
Kokosmjölk
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
150 g
Basmatiris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
½ st
Lime
1 g
Chiliflakes
1.5 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 msk
Olivolja (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
3 msk
Olivolja (steg 1)

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Ansa aubergine och halvera på längden. Skär varje halva i kvartar på längden, och sen i halvor på bredden. Placera aubergine i ett lager på en stor plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar* och hälften av Milda Mahal. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills gyllene och möra . Ta sen ut aubergine från ugnen och ställ åt sidan.

Skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa morot (oskalad), skär i kvartar på längden, och tärna i små bitar på bredden. Skölj linser i en sil under kallt vatten*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek lök och morot under omrörning i 2 min. Tillsätt resterande Milda Mahal, tomatpuré [½ st, 2P], vitlök och linser, och koka under omrörning i 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1½ dl | 3 dl], sojasås [½ st, 2P], och grönsaksbuljong. Blanda och koka upp, sjud sen på låg värme tills linserna är färdiga, 20-25 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* om curryn är för tjock. När linserna är färdiga, tillsätt spenat och blanda tills den har sloknat. Krydda med salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar*.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Grovhacka koriander. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Finhacka jordnötter. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda koriander, jordnötter, limezest, och olivolja* [1 1/2 msk | 3 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt chili om du tycker om stark mat.

Lägg upp ris och curry i skålar, och toppa aubergine. Ringla över koriander- och jordnötsolja och servera med limeklyftor vid sidan av.

